Saturday, October 11, 2008

Maria.

Den forgangne uge har så ikke været så god som den kunne være.

Tirsdag morgen sagde Maria op :-(( Hun havde for flere år siden haft kontakt til et bureau der formidler Filipinske maids til Spanien, men det var der ikke kommet noget ud af. De havde så kontaktet hende nu og fundet en spansk familie til hende. Hvis hun takkede nej skulle hun betale en bøde på S$ 7000. Derudover kunne hun efter 2 års arbejde der få opholdstilladelse og så få sin familie dertil, eller i hvert fald hendes kæreste (som hun ikke har set de sidste 5 år eller boet sammen med de sidste 15). Hendes løn er det tredobbelte og 2 ugentlige fridage og så skal hun kun arbejde 40 timer om ugen.

Så et eller andet sted kan vi jo sagtens forstå hende. Jeg tror at alle de fillipinere der har mulighed for at komme væk fra Fillipinerne gør det. Men hold da lige op hvor vi vil komme til at savne hende. Pernille er fuldstændig knust og græder næsten hele tiden - det er virkelig hårdt for os alle at se på.

I dag lørdag kl. 9 har vi så haft første samtale med en evt. ny maid (en af Maria's veninder). Hendes engelske var ikke for godt, vi havde svært ved at forstå hende og hun forstod heller ikke rigtigt vores engelske - så vi tror ikke hun skal være Maria's efterfølger. Kl. 14 i eftermiddag får vi besøg af endnu en af Maria's veninder, som også ønsker at skifte fra en kinesisk familie, så må vi se om det er noget. Ellers må vi igang med at finde en ny via et bureau. Men det er svært at finde en som kan lave så meget vest-europæisk mad som Maria kan. I det hele taget bliver det svært at finde en efterfølger til "den perfekte maid" som vi har haft.

Vi har også lige overvejet lidt om vi kan klare os uden indtil vi skal til Dk medio december, men tror vi er kommet til den konklusion at vi vil prøve om vi kan finde en ny inden, men vi er ikke paniske. Hellere vente lidt længere og så få den rigtige. Denne gang helst lidt længere end 2 måneder.

I går fik vi købt en afskedsgave til Maria. Et par øreringe fra Pilgrim (dansk firma), hun skulle have noget der havde lidt med DK at gøre. Hun har lige fået dem, så hun havde mulighed for at bytte dem inden hun skal rejse i morgen aften, hvis hun hellere ville have et andet design, men vi tror hun kunne lide dem.

I går aftes fik vi besøg af Runa og hendes forældre. Det er en af Ole's tidligere forretningsforbindelse fra da han var i IT. Hun var også i IT-brancen tidligere, men skiftede så (tilbage) til rejsebranchen. Det var faktisk hende vi bookede vores USA-tur gennem. De havde været på 14 dages ferie i Thailand og var nu på vej hjem. De landede i Singapore kl. 15.30 og skulle så flyve videre kl. 01.20 i nat. Så efter en kort sight-seeing tur kom de hjem til os og spiste aftensmad og vi hyggede indtil de kl. 22.30 hvor de tog ud til lufthavnen igen. Utroligt hyggeligt med besøg, selv af nogle som vi ikke kendte så meget.

I eftermiddag kommer Tina og Mads og børnene Kevin og Maria (dem vi var på ferie på Rawa med). Maria bager hendes fantastiske hjemmebagte hindbærsnitter til eftermiddagskaffe og så skal vi vist alle en lille tur i poolen bagefter. Til aften skal vi (Ole) grille en stor rib-eye steg og Maria laver lækkert tilbehør. Og så skal vi se billeder fra Rawa - og måske have et par drinks.

I morgen eftermiddag skal vi om og besøge Mette og Jesper og børnene Jakob og Alma. De er lige kommet retur efter ca. 3 uger i dk. Og så skal vi selvfølgelig hjem og sige farvel til Maria inden hun rejser. Hun har jo fri i morgen men har lovet at komme hjem til os og sige farvel inden børnene skal i seng (og hente sin bagage). Kan godt forstå at de ikke skal have flere personlige ejendele end de kan være i et par kufferter, når man med så kort varsel skal kunne flytte - endda om på den anden side af kloden. Gad vide hvordan vi skal få børnene til at sove i morgen aften???

/Liselotte

No comments: