Monday, April 27, 2009

Bil - juhu.

Ja nu kom det så vidt at vi er gået hen og har købt en bil. Nogle andre danskere herude som skal flytte tilbage til DK sendte torsdag i sidste uge en mail om at de skulle have solgt deres bil hurtigt pga. flytning til DK. Det er en Nissan Presage 2,5A Highway Star, fra august 2006 som har kørt 24.700 km. Salgsbeskrivelsen lød sådan:

Red Purple Metallic. 2,5 l motor, automat gear. Accident free. Service overholdt og udført af Nissan.

Electronic Brake-force Distribution (EBD), ABS og Brake Assist (BA). Styring er hastighedsjusteret. Xenon forlygter - og sensor baseret lygtetænding. Tågelygter for og bag. Bak sensorer og bagudvendt kamera så du kan se hvad der er bag dig når du bakker.

CD/DVD afspiller og skærm ved bagsæderne. One-pull system der lægger bageste række sæder ned i et træk. Bagruden kan åbnes uden bagklappen åbnes. Aircon med Plasmacluster Ion system. 2 skydedøre til bagsæderne. Venstre skydedør er automatisk skydedør og kan styres fra førersædet. Sport fælge. Keyless entry og engine ignition. Navigation inkl. Malaysia. Super kvalitet læder indtræk og rat.
6 airbags. 2 elektroniske soltag. Kan tage op til 8 personer.

Og det synes vi lød rigtig godt. Vi har flere gange talt om at det kunne være rart at have en bil. Man kan komme rundt på en anden måde + det er lidt besværligt mht. legeaftaler og bringe og hente i taxi. Så kan man ikke lave andet en hel dag end at fare rundt i taxi. Og så slipper vi også for de der "gamle mænd - taxichauffører", der mildest talt kører elendigt. Den sidste tid synes jeg også at det er kommet til at tage længere tid at få fat i en taxi.

Ole har jo prøvet at køre herude (rattet sidder jo modsat i forhold til DK) men jeg har ikke prøvet, så jeg er godt nok nervøs, men når en del af de andre piger herude kan, så må jeg vel for pokker også kunne lære det. Så alt i alt var vi hurtige til at tage beslutningen. Thue kom og viste os bilen fredag eftermiddag og vi slog til. I går fik vi så nøglen...

Vi var ude og køre en lille tur i går eftermiddag, og jeg prøvede også at køre - det gik ikke så godt. Jeg har bare så svært ved at blinklys og vinduesvisker har byttet side. Så hver gang jeg skulle blinke fik jeg gang i vinduesviskeren. Og så skal jeg virkelig tænke mig om mht. om jeg skal blinke til højre eller venstre - det er jo ikke noget jeg har tænkt over før, men nu skal jeg tænke hver gang inden jeg skal blinke - og så er bilen jo altså også lidt stor at komme rundt i. Nå jeg må have lidt flere lektioner hos "Ole's Køreskole".

Da Pernille havde en ekstra time med gymnastik skulle hun hentes inde på skolen, så vi kørte ind og hentede hende. Vi kørte lige til pick-up point og Ole kunne åbne skydedøren i bag (fra førersædet) og hun sprang ind og så kunne han lukke døren igen - det er altså lidt fedt - herude kaldes det sikkerhedsudstyr, altså pga. at man ikke behøver at stå ud af bilen.

Efter børnene var puttet i seng i går, kørte Ole og mig i Ikea (de har åbent indtil kl. 22) for at købe et par ekstra hovedpuder, da vi får besøg af familien Westergaard i dag, og vi mangler 2 hovedpuder. Vi tog også lige en kop kaffe (og kage) i deres cafeteria - det er bare så lang tid siden vi har været afsted alene, så selv en tur i Ikea skulle nydes.

Ole tog dog stadig en taxi på arbejde i dag. For bare parkering i det hus hvor han arbejder, koster mere end at tage en taxi på arbejde, så bilen står i kælderen, men jeg skal ikke ud på egen hånd endnu. I eftermiddag kører vi ind og henter børnene på skolen og derefter direkte ud i lufthavnen for at hente Lone, Morten, Lasse og Lisa - dejligt at vi alle kan være i bilen. Heldigt at det er "helligdag" herude i morgen, så både Ole og børnene har fri, så vi har en forlænget weekend sammen alle 8.

/Liselotte

PS: Bare lige for at berolige, så har vi ikke skiftet bilmærke. Når vi engang kommer til DK igen, står den igen på Mercedes. Selvom det er en lækker bil er det altså stadig ingen Mercedes :-)

No comments: