Wednesday, March 21, 2012

Aarrggghhhh!!

Så fik jeg hentet min opholdstilladelse i morges, og Liselotte og børnene fik ansøgt om deres. Så langt så godt. Eneste lille detalje var at min opholdstilladelse kun er gældende i 3mdr. pga. en lille teknikalitet omkring vores business license heroppe hvor der har været problemer med at få indskudt kapital. Men det skulle ikke være noget problem, da vi blot kan få forlænget opholdstilladelsen når det er på plads. Super.

Jeg skyndte mig at køre tilbage til kontoret hvor jeg skulle mødes med flyttefirmaet som står for at ansøge om import tilladelse til vores container. Udfyldte nogle papirer, skrev under og gav dem mit pas med min nye opholdstilladelse i. De bemærker så at den kun gælder i 3 mdr. hvilket jeg forklarer årsagen til.
Det viser sig så at man kan ikke importere ejendele hvis man kun er har kortvarig bopæl i Kina, hvilket de betragter 3mdr som!! Nu er vi på den...lynhurtigt fik jeg organiseret et brev på kinesisk som forklarer årsagen og bevis på at der nu er indskudt den nødvendige kapital i selskabet og vi sådan set blot venter på en ny business license der beviser det.
Nu prøver flyttefirmaet så at gå højere op i hierarkiet hos toldmyndighederne for at få lov at importere på trods af de 3mdr. begrænsning. Og vi krydser fingre.
Nå ja, så er der også lige en forskel på import afgiften hvis man skulle få lov at importere alligevel, men det er en anden detalje som vi må tage os af når vi har fundet løsningen på at få det ind!

Det skal bare ikke være nemt...

Det har været rigtigt dejligt solskin og blå himmel idag, temp omkring 13-14gr. Og imorgen skulle vi få omkring 19-20gr. så det er helt super. Det tyder på at foråret er ved at komme!

No comments: