Thursday, March 8, 2012

Er vi mon raske nok til at bo/arbejde i Shanghai?

Så blev det dagen hvor Liselotte og jeg skulle en tur forbi det obligatoriske "Health Center" her i Shanghai for at få deres velsignelse af vores helbred. Det skal nemlig til inden der kan blive tale om en arbejdstilladelse!

Man kan sige meget om stedet....men det tror jeg bare jeg skal lade være med! Sikke en fabrik... Vi har aldrig set så mange mennesker komme igennem nogen form for helbreds relateret check eller lign. så hurtigt! Der blev ikke spidt overflødig tid på høflighedsfraser eller venten.
Stod man lidt for længe i sine egne tanker - her taler vi blot 5 sek. delay fra kaldet samler sig i øregangen til fødderne begynder at flytte sig, ja så blev der råbt "Next!" en ekstra gang - og hver gang en tand højere!

Jeg havde jo fået foretaget dette 100.000km eftersyn i Singapore på Raffles Hospital, som er en af 2 hospitaler i Singapore der er godkendt til at lave disse certifikater til Kina, men der var ikke noteret hvilken blodtype jeg har. Og det er jo helt vanvittigt vigtigt at vide aht. om jeg er i stand til at arbejde i Kina uden at belaste deres sundhedssystem.....nej vent lige lidt...sådan et har de sgu da ikke for "foreigners"!!
Så jeg måtte pænt aflevere et par flasker blod så de kunne få checket det, og naturligvis også inkassere pengene!
Lad mig lige nævne (igen) at det ikke er nemt at få blod ud af mig...ihvertfald ikke på den traditionelle måde med en nål i armen. De kan simpelthen ikke ramme mine blodårer, og enten giver de sig til at rode rundt med et vandrør inde i armen af mig hvor efter de normalt opgiver, så de til sidst på tage det i hånden hvor de normalt lægger drops. Og kald mig bare pivet, men det gør altså ret nas, og i dag tror jeg tog rekorden!
En ting er sikkert: Jeg bliver aldrig junkie!

Liselotte var igennem den store tur med røntgen billeder, blodprøve, ultralyd scanninger osv. osv. da hun ikke havde fået det gjort i Singapore. Heldigvis slipper Alex og Pernille da de er under 18 år gamle!

Nu er der bare at vente - det tager 4 dage at få rapporten tilbage med de forskellige svar/målinger etc. Derefter, hvis alt er iorden, skal vi ansøge om opholdstilladelse. Altså forudsat at min arbejdstilladelses ansøgning bliver godkendt!

Imorgen tager Liselotte ud i vores hus for at tage et par mål vi gerne lige vil have så vi kan få planlagt indretning og nogle gardiner/lameller vi skal have købt. Vi glæder os rigtigt meget til at flytte ind og få en normal hverdag igen.
Det er lidt belastende ikke at have alle sine ting og sager og ikke at kunne lave ordentligt mad, men hele tiden bliver nødt til at spise ude eller lave ret simple middage.

I morgen aften (fredag) er vi inviteret til housewarming hos min kollega Stuart, som også er flyttet her til Shanghai for ca 1 måned siden. Nu er problemet så at vi ikke har en maid der kan kigge efter ungerne, ikke rigtigt kender nogle endnu og ikke har nogle bedsteforældre ved hånden. Så det er lidt begrænset hvor meget vi kan gå ud og have voksentid. Liselotte tager dog nok med et par timer hvor ungerne selv får lov at være hjemme - det har de immervæk været før, så mon ikke det går igen.

Vejret er begyndt at blive lidt lunere igen. Det er ikke nær så koldt som for 2-3 uger siden hvor vi ankom, og indenfor et par uger skulle det hjælpe endnu mere. Det glæder vi os selvfølgelig til.

No comments: