Friday, February 17, 2012

Første dag på kontoret

Så blev første dag på kontoret overstået :-)

Imorges da jeg skulle fange en taxi og afsted, forsøgte jeg med 2 forskellige taxi'er inden jeg blev nødt til at ringe ind på kontoret og spørge efter adressen på kinesisk! Hvor svært kan det liiige være at læse et vejnavn og husnummer på en iPhone og køre derhen spørger jeg bare?!!
Nå, ligesom jeg fik mailen med den kinesiske version af adressen, havde jeg fået en kvindelig chauffør til at forbarme sig over den hvide mand der ikke fattede en dyt kinesisk. Det viste sig at hun heller ikke kunne læse vejnavnet med latinske bogstaver og selvom jeg forsøgte med mit bedste kinesiske (siger godt nok ikke så meget!) at udtale vejnavnet var det alligevel ikke helt klart. Efter lidt frem og tilbage griner hun og siger "ahhaa" og udtaler det så som det er meningen - hvilket jeg syntes lyder fuldstændigt som jeg sagde det!
Anyway afsted til kontoret det går. Og i sådan en fart - skulle tro vi var forfulgt som det går ind og ud mellem biler og cyklister...!

Kontoret er et almindeligt kedeligt kontor, uden noget der stikker ud nogen steder. Men det fungerer.
Jeg kunne ikke få min kontorstol til at justere op i højden, så jeg gik rundt og testede de andre stole. Det viste sig at min fungerede fint...det var bare fordi den allerede var helt oppe! Jeg behøver ikke at sige at det er en stol der er købt lokalt....til lokale kinesere på max. 150cm!!!

Turen ind på kontoret imorges tog ca. 35min i taxi og hjem til aften ca. 50min. Heldigvis er det et midlertidigt kontor og der hvor vi forventer at få vores nye domicil, bliver noget tættere på der vi ønsker at bo. Så fremtidig transport skulle gerne kunne gøres på 15-20min. Håber jeg...

Liselotte har haft gang i vaskeriet idag. Efter at have fået en engelsk vejledning til vaskemaskinen og fået købt noget vaskemiddel, er stuen nu fyldt med tørre-tøj der hænger ned fra trappen og på ryggen af stole :-)

Til aften gik Pernille og jeg ned på hjørnet af et stort lyskryds der ligger lige nedenfor, til en fyr der stod med sin grill og solgte grillspyd med forskelligt kød og grøntsager. Det var meget populært, med mange mennesker der købte med hjem og også nogle der spiste on-the-spot.

Temperaturen udenfor ligger kun et par grader over frysepunktet, så der er ikke den store risiko for fordærvet kød...og der foruden så omsætningen ud til at være pænt høj.

Imorgen skal vi igen ud og se på den villa vi har udset os, det typer på vi kan blive enige med landlord'en, så der skal lige aftales mht. nye gardiner og nogle andre småting.
Derefter er vi inviteret om til Rikke og Lars hvor vi også mødes med Sarah og Jannich, som pt. er på besøg i Shanghai.

No comments: