Monday, February 27, 2012

Pernille's nye Mac-book

Idag fik Pernille hendes spritnye Mac-book computer på skolen! Det har hun set frem til ret længe, og den er da faktisk også ret lækker :-)
Hun fik også sit skema idag. Og den kræver lige lidt forklaring første gang man ser den! Ugerne er ikke ens dvs. timernes placering skifter en "blok" hver dag.
Alle fagene har man hver anden dag. Og har man matematik i første blok mandag, så kommer anden matematik time onsdag i anden blok, og fredag i 3 blok (tror jeg nok!). Det vil sige alle timer ruller hen over ugen, så det er slut med at have en dag der er "træls" og man har ligeledes alle tingene mere end en gang i ugen.
Det er Pernille meget glad for, især også at have "Art" mere end en gang i ugen som i Singapore.

Med sådan et skema kan det være lidt svært at vide hvilket fag man har hvornår, men det er der også taget hånd om. Det er her deres Mac-books kommer ind i billedet. På skrivebordet på computeren er der indlejret en ugekalender, som automatisk opdateres med de enkelte timer. Derudover er kalenderen på computeren også automatisk opdateret med den enkelte elevs egne timer og fag, og samtidigt også med deres lektier!
Det er sgu da smart!
Eleverne lærer at bruge IT på en sjov, spændende og bekvem måde, samtidigt med at de kan holde et overblik og har alt tilgængeligt på deres egen computer.
Det viser en skole der er kommet en tand mere ind i den digitale tidsalder end vi har kendt fra Singapore. Det syntes jeg er fedt - selvfølgelig :-)

Alex virker også meget tilpas med skolen. Giver udtryk for at den er bedre end Singapore skolen, og mere behagelig fordi den også er en tand mindre. Det er forøvrigt noget de begge er glade for.
Han har også fået snakket lidt mere med nogen af klasse kammeraterne idag, og fået fundet nogen med venne-potentiale :-)

På visa fronten er der godt og vel rod i det. Det hele er ekstremt presset, og det kniber at få det hele til at hænge sammen. Jeg bliver nødt til at rejse til Singapore søndag aften for at få mit Z-visa der. Forhåbentligt kan jeg få det i løbet af 24 timer, og derefter vende tilbage til Shanghai.
Og så skal jeg ansøge om arbejds-tilladelse, og derefter opholds-tilladelse hvilket desværre kræver en ny helbreds undersøgelse af både Liselotte og jeg! Så med lidt (meget!) held har jeg den omkring 20. Marts. Det skal bare ikke være nemt!
Nå ja, vores container kommer tirsdag den 6. marts, og den kan ikke komme igennem tolden før opholds-tilladelsen er på plads!!

No comments: