Friday, April 25, 2008

Dag 23: Onsdag 23. april

Efter morgenmaden kørte vi mod Death Valley, vi skulle gerne igennem inden eftermiddagen hvor temperaturen stiger til omkring 40 grader.

Igen var landskabet meget varieret, men dette virkede dog meget "dødt" i forhold til hvad vi har set indtil nu. Der var dog ingen problemer med hensyn til temperaturen, den var vist ikke over 37.

Vi kørte ned til det laveste punkt i USA (86 meter under havets overfalde), hvor der også var store saltaflejringer mellem to bjergkæder. Bunden sank hurtigere end tilvæksten ved det der blev skyllet dertil, pga jordskælv.

Derefter fortsatte vi ind igennem nationalparken, for vi skulle køre igennem i dag, da vi egentlig ikke måtte køre i Death Valley i vores motorhome efter 15. april (hjemmefra havde vi undersøgt dette og fået at vide at det var ok indtil 1. maj - men på udlejningsbureauet sagde de 15. april, men de mente at det var ok blot at køre igennem). Vi gjorde holdt ved en rasteplads med bænke i skyggen, for at få frokost - hold fast hvor var det dejligt at være ude i det varme vejr igen - efter kulden i Bryce/Zion.

Senere kom vi til nogle store sandklitter, som de voksne var ude at gå i (børnene lå med mp3 afspillere på og prøvede på at falde i søvn, for at få en middagssøvn) - gad vide hvordan de pludselig opstår, mellem alle bjergene?  På vej ud (et par timers bjergkørsel) så vi opstillede vandtanke, såfremt bilerne fik brug for dette - det gjorde vi heldigvis ikke.

Da vi var ude af nationalparken måtte vi lige revurdere vores plan for den videre kørsel. Vi havde regnet med at skulle nord på til Yosemite Nationalpark, men havde fået at vide at vi sikkert kun kunne krydse Sierra Nevada bjergene på en eller to af de store veje, pga sne, så vi valgte istedet at køre syd om til Bakersfield. Dog tog vi lige en genvej, istedet for at køre helt til Bakersfield (efter at vi havde tanket og puttet børnene), ville vi køre lige over til Delano. Dum ide. Efter endelig at have fundet den vej vi så på kortet, kom vi på endnu en gang på bjergkørsel ad bittesmå veje i totalmørke med voldsomme stigninger/fald i en 30 fods motorhome (Godt vi har en stabil og god chauffør). Det tog ca. 2,5 time at køre 30 miles i første gear - så sikke en genvej! Det gør vi aldrig igen.

Da vi endelig nåede Delano skulle vi finde et sted hvor vi kunne parkere for natten - så vi begyndte at lede efter en Wal-Mart, mens vi fortsatte nordpå. For en gangs skyld kunne vi ikke lige finde en, så det endte med at vi nåede helt til Fresno, og måtte spørge adskillige om vej inden det lykkedes. Vi gik så i seng kl. 02.30 på parkeringspladsen foran Wal-Mart, hvor vi endnu en gang blev overvåget af kameraer og security-folk.

Godnat.

/Liselotte og Ole

No comments: