Sunday, April 27, 2008

Dag 26: Lørdag 26. april

Vi sov alle rigtigt godt og længe, så klokken var over 9 inden vi kom op. Efter morgenmaden gik Ole op og prøvede lykken mht. at blive endnu 2 dage mere.

Pladsen var stort set fuld, men der var 2 pladser andre tilbage som vi muligvis kunne passe ind på, og som var ledige 2 dage. Efter at have kigget kort på dem, blev vi enige om at vi godt kunne være på den ene plads, så den tog vi. Der var dog ingen grill, men det lovede de at prøve at få derop i løbet af dagen.

Da vi alligevel skulle bytte plads, bestemte vi os for at tage på en lille udflugt til Mariposa Grove, lige i starten af Yosemite National Park, hvor man kan se nogle helt gigant tykke "Sequoia giganteum" træer. Det specielle ved skoven er at over 200 af træerne har en diameter på over 3 meter, og enkelte er op til 9 meter i diameter (Grizzly Giant), livvidde på over 30 meter og har grene der er 2 meter tykke! Btw. så brænder disse træer ikke, de har stort set ingen harpiks i sig, så hver 10-15 år sætter man ild til skovbunden for at fjerne alt muligt andet krat og småtræer for at give plads til de store. De bliver ved med at vokse indtil sne og vind engang får bugt med dem (nogle er over 2000 år gamle!).

Turen dertil var noget mere stejl og bugtet end vi regnede med, men vi var jo godt i træning(!), så det var ikke noget problem. Vi var dog lige ved ikke at måtte køre de sidste 2 miles, pga. restriktioner overfor motorhomes over 23 fod. Der var simpelthen ikke parkeringpladser nok deroppe. Vi fik dog lov alligevel da vi spurgte om det virkelig kunne være rigtigt at vi ikke kunne køre derop en kort smut, så det var godt.

Vi fik en rigtig dejlig gåtur i skoven på små skovstier der gik op og ned af bjerget. Ungerne var helt vilde med det, og kunne slet ikke få nok.

Vi kom frem til "Grizzly Giant" og må godt nok sige det var et vildt stort træ. Det er ikke helt så højt som de redwood træer man kan finde længere nord på (dog meget højt!), men det er til gengæld noget tykkere, og næsten helt uvirkeligt.

Vi holdt pitstop i skoven med et par kager og lidt sodavand, og var så klar til at begynde nedstigningen - vi have gået ca. 100m "op", så det gik nedaf igen. Turen vi tog ned til parkeringspladsen, var dog noget kortere end turen derop, så det gik ret hurtigt og nemt. Der lå stadig en del sne, så det blev også lige til en rask sneboldkamp midtvejs, og kameraet blev kun ramt en enkelt gang :-)

Da vi kom hjem fik vi koblet på den nye plads, og gik så igang med at lave lidt aftensmad på grillen. Vi sad udenfor og spiste indtil ca. 20.30 (totalt vindstille og dejligt varmt), hvor vi pakkede sammen og fik Pernille og Alex i seng.

Nååh ja, da Liselotte var ved at pakke i køleskabet, faldt der en dåsesodavand ud på gulvet, som gik i stykker. Synet kan ikke beskrives....sådan en giver noget af et springvand, så der skulle også lige tørres lidt op/af inde i vognen inden det blev sengetid :-)

/Liselotte og Ole

No comments: