Wednesday, May 7, 2008

Dag 37: Onsdag 7. maj

Idag gik turen til Universal Studios. Vi kørte fra hotellet kl. 9.30, og var derinde ca. tre kvarter senere.

Universal Studios er en del af Universal City, som er et meget stort område der dækker over ca. 60 stages (huse/lokaler til film optagelser), en masse turist småbutikker, en temapark baseret på filmens verden, og så det løse som egen brandstation, frisører, beauty saloner og indkøbsmuligheder til dem der arbejder hos Universal...

Vi så det meste af parken, og var bla. inde og se et stort show baseret på filmen "Waterworld". Det er helt vildt hvad der er af effekter og hvor gennemført sådan et show er. Alt ligefra store brande/eksplosioner til flyvere og jetski i en sammenblanding. Det var ret fedt.

Derudover så vi også en 4D film med Shrek, Fiona og Æslet. Den 4. dimension er selve salen, der består af hydrauliske sæder, luftdyser der puster en i nakken og ved fødderne og vand der sprayes ud over publikum når æslet nyser! Det virker rigtigt livagtigt, og er ret sjovt.

Vi fik også et indblik i en scene fra filmen "Backdraft" ("Flammehav" på DK). Igen var effekterne yderst effektive, og de eksplosioner og flammehav vi så/blev udsat for på kort hold, var aldrig gået i lille Danmark med arbejdstilsynet osv. Men fedt var det ihvertfald.

Vi sprang over 2 af deres "forlystelser": Jurassic Park (sejler rundt i kulisserne til filmen, og slutter med et 84fods lodret fald) og The Mummy returns (gyser rutsjebane baseret på filmen af samme navn). Jurassic Park var Alex ikke helt høj nok til, og den anden ville hyle Pernille helt ud af det blev vi enige om...(heldigt nok for os...!).

Vi var også på en Studio Tour, hvor man kører rundt i nogle åbne busser, og ser forskellige scener/opsætninger til forskellige film gennem tiden. Man får også undervejs nogle smagsprøver på hvorledes disse effekter virker. Siden Ole var der for nogle år siden har de fået en ny effekt baseret på filmen "The Mummy returns", hvilket ikke kan beskrives nærmere!

De var igang med at optage et afsnit af "24 timer" med Kiefer Sutherland, så der skulle være stilhed nogle enkelte steder på turen. Vi så dog desværre ikke nogle af de kendte skuespillere.

I parken gik der også nogle af de figurer rundt man har set i film, alt fra "Svampe Bob" til "Frankenstein", så der blev lige taget et par billeder med børnene.

Børnene nåede lige en kort smut i poolen da vi kom hjem, da det jo er sidste dag på dette hotel. Imorgen eftermiddag kører vi til San Diego hvor vi skal være de sidste dage i USA.

/Liselotte og Ole

No comments: