Tuesday, May 20, 2008

Dag 50: Tirsdag 20. maj

Vi kørte fra campingpladsen i McLure kl. 10.15, og satte kursen mod Jasper nationalpark. En strækning på knapt 400km.

Vejen var meget nem, med enkelte kraftige stigninger, men ellers ingen udfordringer som hårnålesving eller lign. Det var dejligt. Hele turen kørte vi stort set langs sø'er og floder, og hele tiden med kæmpe store skovområder på begge sider af os.

Vi holdte selvfølgelig hele tiden øje med dyr af enhver slags, da der jævnligt er skilte om rådyr, elge eller bjørne. Men ligelidt hjalp det. Vi så ingen....før allersidst! Der stod en elg og drak lidt vand ude i vandløbet i siden af vejen. Så fik vi set den, og det lykkedes vist at forevige den med kameraerne igennem forruden inden den forsvandt igen.

Der var desværre regnvejr det meste af turen, men heldigvis havde vi købt et par nye viskerblade i Wal-Mart igår, så nu kunne man faktisk se ud af ruden når man viskede, ret praktisk.

Vi spiste frokost på en restaurant i en flække der hed Blue River på vej nordpå af Highway 5. Den lå i forbindelse med en tankstation, og det passede med at vi skulle have både benzin og gas på for at have nok til turen ned igennem nationalparkerne. Man kan ikke regne med at finde en tank på hvert gadehjørne heroppe. Der er mange steder der er 100km eller mere imellem hver. Og en motorhome der kører omkring 4km/l sluger altså en del.

Vi ankom til en campingplads i Jasper nationalpark omkring kl. 17, dvs. kl. 18 da vi krydsede en tidszone på vejen hertil på grænsen mellem British Columbia og Alberta. Pladsen ligger helt perfekt i skoven, og er meget naturskøn. Vi har fået en plads hvor der kun er eltilslutning, hvilket også er fint nok, da det var de eneste pladser hvor man måtte lave bål. Der er rigelige mængder kløvet brænde til fri afbenyttelse, så det er meget fint.

Vi fik banket et ordentligt bål op i en opstillet jernkasse med rist osv., og grillede derefter burgerbøffer over træet. Det smagte vidunderligt!

Nu er børnene lagt i seng, og vi skal lige have delt det sidste rødvin før vi går til køjs.

/Liselotte og Ole

No comments: